Back

MAB Corporation Headquarters

By

  • KHID

Description

Designed to embody the MAB Promise and reflect the community, the refurbishment of the existing headquarters aligns core values with place, people and purpose creating a space that not only encourages clients to get involved and feel apart of the MAB community but enhances the culture of its people

Key Features

1

The refurbishment of MAB’s Headquarters provided the opportunity to design a tangible reflection of the company, culture and core values integral to daily operations whilst planning for short & long term dynamic flexibility.

Central to the design is the breakout and flexible multifunction space. A space to come together to collaborate, meet, relax or party. Although a large open area, there are intimate spaces for people to escape for focus work or just a breather.

As a project-based company, creating flexibility in non-fixed furniture means evolution of project teams can be achieved through simple rearrangement and adaptation of the workspace.

2

Much more than just a physical aesthetic facelift or redesign, a deep understanding of the MAB culture, needs and processes was essential to creating a design response that understood and captured the company’s ethos.

Primarily through establishing a transparent connection between all facets of the company via a network of spaces that support the function and culture of the company. A once traditional workspace with its inner workings hidden from view now has been completely redesigned to reinvigorate with an activated public reception area breaking down the barrier between front of house and back of house spaces.

3

As a prominent property developer both locally and nationally that prides itself on a high level of customer service and product distinction, providing this same quality of experience to their staff was paramount. The excellence of the company was translated through design to the heart of the organisation, creating a sophisticated environment that reflects and supports the quality of work. Their workplace is now a home that injects a sense of pride and ownership in who they are and the work they do.

4

Central to the design is the Communal area, breakout and flexible multifunction space. A space for the company to come together to collaborate, meet, relax or party. Although a large open area, there are many intimate spaces in which people can escape for focus work or just a breather without feeling on show.

As a project-based company, a previously divided workstation area was not conducive to the way they work. By creating flexibility in non-fixed furniture means evolution of project teams can be achieved through simple rearrangement allowing for easy adaptation of the workspace.

The floorplate with a long narrow street frontage meant limited or no natural light reaches the centre of the office space. Priority access to natural light was given to staff with the work area placed along the windows and other functions brought internally. Breaking down the divide of the Front of house allows for valuable natural light to flow through from the building’s atrium.

Read all features / benefits
online casino