Back

WestGarth

By

  • Andrew Maynard Architects
  • Sargant Constructions
  • Hive Engineering
  • Tess Kelly (Photographer)
  • Fraser Marsden (Photographer)

Description

A white perforated steel balcony offers some covered outdoor space, and views back to the city. Light and shadow, transparency and slenderness add to the character of this balcony and undercroft space, which along with the tree and pond create a beautiful outdoor space directly accessible from the living area.

Key Features

1

This warehouse in Fitzroy avoided being cut up into apartments.
The clients instead approached us to do a small project that included some minor interior fix-ups, a car port, and a redesign of the entry courtyard.
The intervention is all about making the warehouse temperature stable, and using this pragmatic starting point as the catalyst to enrich the experience of the house.
The reworking of the courtyard & provision of the perforated steel balcony focuses the work on creating a beautiful outdoor space directly accessible from the living area.

2

From the street, this Fitzroy warehouse appears mostly as it previously did. The perforated steel balcony reveals it balustrade above the wall, and hints at the small project that lies behind. New louvres in the arched openings to the courtyard control privacy, without shutting off the street.