Back

Della Torre

By

  • Andrew Maynard Architects
  • TCM Building Group
  • Hive Engineering
  • Tess Kelly (Photographer)
  • Fraser Marsden (Photographer)

Description

This simple addition at Della Torre has given this house in Ivanhoe a new street frontage. The operable louvre facade caps the open plan living area, and mediates the public / private engagement between the dinner table and the street.

Key Features

1

The bravery of the client to engage publicly with the street created a highly innovative presence that extends the refined internal living space outward. The joinery and portals orientate the user towards the garden and the street. Engagement with the outside is key to making the addition work in this context.
The new layout gives the clients a variety of spaces (to study, to dine, to lounge & to cook) in an open plan space that opens onto the north facing garden.

2

This simple addition at Della Torre has given this house in Ivanhoe a new street frontage. The operable louvre facade caps the open plan living area, and mediates the public / private engagement between the dinner table and the street. The original house remains, and the new addition is clearly distinct from the old.